Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

19.8.2013 14.14

Kansanedustaja Mikko Savola vieraili Kauhavalla

Kansanedustaja Mikko Savola vieraili Kauhavalla 19.8. Vierailun aikana Savola tutustui Kauhavan kaupungin, Suomen Yrittäjäopiston ja Skaala Ikkunat ja Ovet Oy:n näkymiin.

 

Vierailun aluksi luovutti Kauhavan Reserviläiset ry:n puheenjohtaja Antti Isosalo Eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsenelle edustaja Savolalle toivomuksen Hopiavuoren ampumaradan säilyttämiseksi maanpuolustusjärjestöjen sekä ampumaharrastajien käytössä tulevaisuudessa.

 

Kaupunginjohtaja Mattila kertoi kaupungin puheenvuorossa toivomuksen valtionrahoituksen uudelleenkohdentamisen sekä elvyttävän lisärahoituksen turvaamiseksi maaseutumaisille alueille. Kaupunginjohtajan mukaan kuntien lakisääteiset tehtävät ovat kaksinkertaistuneet vuodesta 1990, kokonaismäärän ollessa nykyään lähes 550. Tehtävien lisääntyminen on aiheuttanut kunnille haasteita, sillä vastaavana aikana valtionosuudet ovat vähentyneet ja taantuman kautta ovat myös verotulot pienentyneet.

 

Tapaamisen aikana käsiteltiin myös koulutuksen merkitystä elvyttävänä tekijänä ja varautumisena tulevaisuuteen. Rehtori Förstin mukaan Suomen Yrittäjäopiston volyymit ovat kasvanneet ja toiminta kehittynyt taantumasta huolimatta.


Tapaamisen päätteeksi oli vierailu Skaala Ikkunat ja Ovet Oy:n Ylihärmän tuotantolaitokselle. Toimitusjohtaja Marku Hautasen mukaan pari viimeistä vuotta on ollut toimialalle haastavaa. Lähes 10% vuosittainen pieneminen on asettanut myös Skaalalle haasteita. Aktiivinen ote markkinoinnissa ja tuotekehityksessä on tuottanut Hautasen mukaan kuitenkin tulosta ja yrityksen oma volyymi on suhdanteista huolimatta kasvanut vuosi vuodelta. Tämä näkyy Hautasen mukaan myös Kauhavan työllisyystilanteessa, sillä yritys on rekrytoinut jatkuvasti lisää henkilökuntaa, josta merkittävä osa on ollut alueen nuoria ja juuri opintonsa päättäneitä.


Skaala Savola
Skaalan Hannu ja Markku Hautanen sekä kansanedustaja Mikko Savola yrityksen tiloissa Ylihärmässä

 


Palaa otsikoihin