Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

31.8.2020 13.11

Kasvomaskien jakelu vähävaraisille alkaa

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on 14.8.2020 liittynyt THL:n 13.8.2020 antamaan kasvomaskisuositukseen. Suosituksen tarkoituksena on suojata terveitä ihmisiä koronavirustartunnalta. 

Pääministeri Sanna Marinin hallituksen päätöksen mukaan jokainen hankkii maskin itse, mutta kunnat huolehtivat siitä, että maskeja on saatavilla kaikkein haavoittuvimmassa asemassa oleville ilmaiseksi suosituksen voimassaoloalueella. Valtio korvaa kunnille tähän tarkoitukseen ilmaiseksi jaetut maskit. Kunnat päättävät itse minkälaisia maskeja vähävaraisille jaetaan ja miten jakelu toteutetaan. 

 

Kuntayhtymä Kaksineuvoisen alueen Korona-valmius johtoryhmä on päättänyt, että kunnat hankkivat ja jakavat vähävaraisille kuntalaisille kaksi kankaista kasvomaskia henkilöä kohden. Vähävaraisuudelle ei aseteta kriteeriä eikä maskin hakijan vähävaraisuutta tai henkilöllisyyttä selvitetä.

 

Kauhavalla maskien jakelu vähävaraisille alkaa 1.9.2020. Jakelu tapahtuu kaupungin toimipisteistä seuraavasti:

 

Alahärmän palvelutoimisto: tiistaisin ja perjantaisin klo 9-11

Kauhavan kaupungintalo: ma-pe klo 9-11 ja 12-15

Kortesjärven kirjasto: tiistaisin ja perjantaisin klo 10-16

Ylihärmän palvelutoimisto: tiistaisin ja perjantaisin klo 9-11.

 

Maskit on pakattu valmiiksi kahden kappaleen paketteihin ja pakkauksen mukana tulee  käyttöohjeet. Vähävaraiset voivat noutaa maskipakkauksen anonyymisti. Maskeja annetaan pääsääntöisesti vain omaan tarpeeseen eli yksi kahden kappaleen pakkaus / hakija. Kansallisen suosituksen mukaan maskin käyttö asianmukaisesti onnistuu yli 15 vuoden ikäisiltä nuorilta, eikä maskisuositus koske pikkulapsia. Tämän vuoksi maskeja ei jaeta alle 15-vuotiaiden käyttöön.

 

 

Lisätiedot: hallintojohtaja Liisa Salo, puh. 050 330 5286

                                  


Palaa otsikoihin